Meteen naar de inhoud

Wedstrijdturnen meisjes

DE WEDSTRIJDGROEP ZIT VOOR HET SEIZOEN 2023/2024 VOL. Het kan zijn dat er een plekje vrijkomt. Graag even een e-mail sturen naar: ledenadministratie@volo.nl.

dinsdag 16.00 – 18.30 uur voor alle 3 groepen ( beginnend, regulier en gevorderden)

donderdag 16.00 – 18.00 voor de reguliere groep
donderdag 16.30 – 19.00 voor de gevorderden groep

De wedstrijdgroep bij VOLO is een gezellige groep met kinderen tussen de 6 en 14 jaar. Om ons voor te bereiden op wedstrijden, georganiseerd voor de KNGU, trainen de meeste kinderen 2 keer in de week. De jongste kinderen (6 jaar) trainen 1 keer in de week. Daarnaast trainen alle kinderen 8x per jaar op zondag in de Kennemer Sport Center om nog extra te kunnen oefenen voor de wedstrijden. Veel trainingsuren zijn nodig om de complexe turnelementen aan te kunnen leren en bovendien de basisvaardigheden, zoals: coördinatie, conditie, lenigheid, kracht en lichaamsspanning. Daarnaast is het belangrijk dat het beoefenen van de lievelingssport van de kinderen gepaard gaat met veel plezier. Daarom zijn de turnlessen bij VOLO gevarieerd en organiseren we leuke uitjes, zoals trampolinespringen bij het trampoline-parkje in Bloemendaal aan Zee of in Amsterdam. 

Voor beide wedstrijdgroepen geldt dat er bij de proefles gekeken wordt naar het niveau van het aspirant lid. Als dat toereikend is dan kan men lid worden ( indien plaats beschikbaar).

De trainster van de wedstrijdgroep is Wendy Klomp.

Contributie seizoen 2022/23: € 256,50 (één trainingsdag) of € 459,00 (training op dinsdag en donderdag) + € 45 voor extra trainingen in het Kennemer Sport Center (KSC) naast de ijsbaan.

Zie hier het vakantierooster